Danas je zvanično i završena akcija prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode na području Medžlisa islamske zajednice Donji Vakuf. Možemo istaći da su naše džematlije i ove godine dobro podržali akciju čime se posebno ponosimo i zahvaljujemo našim džematlijama.

Ove godine veliki dio ukupljenog zekata na poljoprivredne proizvode uz dogovor sa upravom Elči Ibrahim-pašine medrese odvezen je u Medresu “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banja Luci i u Merhamet Banja Luka.

Kolektiv Medžlisa islamske zajednice Donji Vakuf na čelu sa glavnim imamom Amir ef. Čavakom su iskoristili ovu priliku, te su posjetili Medresu u Banja Luci gdje su bili gosti direktora medrese prof. Murisa ef. Spahića.

Kolektiv MIZ Donji Vakuf je imao priliku u društvu direktora da obiđe medresu i druge vakufske objekte.Koristimo se prilikom da se posebno zahvalimo direktoru prof. Muris ef. Spahiću na gostoprimstvu i ugodnom druženju.Na kraju se direktor medrese zahvalio Muftijstvu travničkom, Elči Ibrahim-pašinoj medresi, Medžlisu IZ Donji Vakuf i džematlijama za trud prilikom realizacije ove akcije, kao i za podršku koju su pružili radu Medrese u Banja Luci.