DAN ŠEHIDA

Dan šehida, koji se tradicinonalno obilježava drugog dana ramazanskog bajrama, prilika je da se svi građani Bosne i Hercegovine  koji vole svoju zemlju prisjete onih koji su položili svoje živote za svoj grad i zemlju u periodu od 1992 – 1995. Porodice šehida, majke i očevi čija su djeca dala ono najvažnije, svoj život za BiH, na svoje sinove misle svaki sekund koji prožive, ali Dan šehida podsjeća i sve ostale na njihovu žrtvu.

Tim povodom imami Medžlisa islamske zajednice Donji Vakuf na čelu sa Glavnim imamom Amir ef. Čavkom, a u saradnji sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca općine Donji Vakuf, obići će drugog dana bajrama 14.05.2021. godine, sve hareme u kojima su ukopani šehidi Donjeg Vakufa, te proučiti jasin i dovu sa početkom u 10:00h.

Organizovani prijevoz će biti sa stanice u Donjem Vakufu u 9:15 h.

Nakon povratka sa harema, na Centralnom šehidskom spomen obilježju u Donjem Vakufu, imami MIZ Donji Vakuf će proučiti hatma-dovu.

Obilježavanje ovog veoma bitnog datuma, te čuvanje od zaborava naših šehida zadatak je sviju nas, te obaveza da to prenesemo na ganeracije koje dolaze.

Koristimo priliku da pozovemo naše džematlije da se pridruže imamima prvo na haremima, a kasnije da dođu na Centralno spomen obilježje šehidima drugog dana bajrama u 14:00h.

Obavezno je pridržavanje epidemioloških mjera nadležnih organa.