Nabavka namjenskog vozila za potrebe dženaza

Medžlis islamske zajednice Donji Vakuf, sa 01.01. 2020. godine, preporukom Rijaseta IZ U Bosni i Hercegovini, te Mufijstva travničkog, ulazi u projekat centralizacije džemata na nivou Medžlisa IZ Donji Vakuf.

U tu svrhu u proteklom periodu formirani su stručni timovi (komisije), koji su imali zadatak da izvrše pripreme za ovaj izuzetno važan projekat.  Uz Božiju pomoć, ispunili smo gotovo sve uvjete za realizaciju spomenutog projekta, te nam slijedi realizacija istih.

            Jedan od važnih segmenata, a koji je od posebnog značaja za potpunu realizaciju projekta, jeste centralizacija dženaza na nivou cijelog Medžlisa, a bitan preduvjet za isto jeste nabavka dodatnog namjenskog vozila za potrebe dženaza, odnosno prijevoz mejta(preminule osobe), tj. formiranje pogrebnog društva kao jedne od djelatnosti u sklopu našeg Medžlisa.

Nabavka ovakvog vozila podrazumjeva velika novčana stredstva koja Medžlis islamske zajednice Donji Vakuf nije u stanju izdvojiti.

Ovom prilikom Vam se obraćamo da ako ste u mogućnosti pomognete ovaj naš projekat i budete jedan od vakifa našeg Medžlisa, te svojim doprinosom pomognete da naša zajednica bude kvalitetnija i korisnija za naše članove IZ, odnosno, sugrađane i društvo.

Svim vakifima/donatorima koji u projektu učestvuju sa 1.000,00 (hiljadu) KM i više, biće uručena Vakufnama Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, odnosno Vakufske direkcije.

Za manje iznose predviđene su zahvalnice i priznanice.

Sa dovama Allahu Uzvišenom da Vam vaš doprinos upiše u dobra djela, unaprijed Vam se zahvaljujemo i srdačno Vas selamimo.

Donji Vakuf, oktobar 2020.

                                                                                                                      Glavni imam

                                                                                                                    Amir ef. Čavak