Jučer, 21.10.2021.godine u sklopu obilježavanja Dana RVI i godišnjice osnivanja 370/770 Sbbr, članovi udruženja RVI općine Donji Vakuf su dostojanstveno i u skladu s protokolom obilježili ovaj značajni dan iz historije naše općine.

Noseći zastavu Armije RBiH i zastavu udruženja, članovi RVI su se u pratnji svojih saboraca, općinskog načelnika Huse Sušiča, predstavnicima Medžlisa islamske zajednice Donji Vakuf i gostima iz drugih udruženja uputili prema Centralnom šehidskom spomen obilježju gdje su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali počast svim šehidima i preminulim članovima udruženja. Nakon protokolarnog dijela, članovi udruženja su nastavili druženje u krugu udruženja.

21. oktobar se obilježava se kao Dan 770 Sbbr. Na ovaj dan formirana je donjovakufska brigada,a njeni pripadnici noseći i epitet “slavna” branila je suverenitet BiH, te zajedno sa ostalim brigadama 7. Korpusa oslobodili Donji Vakuf, septembra 1995. Godine.

Svim borcima Armije R BiH, pripadnicima 770 Sbbr, porodicama šehida i rvi, upućujemo iskrene čestitke u povodu 21. oktobra Dana donjovakufske brigade.

Radio Donji Vakuf