Održana konstituirajuća sjednica izborne Skupštine Medžlisa IZ-e Donji Vakuf

Danas je u velikoj sali Općine Donji Vakuf održana konstituirajuća sjednica izborne Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Donji Vakuf.

Ašere je poručio Kenan ef. Sultanović.

U uvodnom obraćanju predsjednik IO-a MIZ- e Donji Vakuf gdin. Zudi Osmani poselamio je prisutne i poželio im hairli rad.

Nakon učenja Kur’ana i uvodnog obraćanja Predsjednika, pristupilo se izboru radnog predsjedništva.

Izabrani su slijedeći članovi radnog predsjedništva:

  1. Almir Švago predsjedavajući-predsjednik
  2. Hasnija Zahirović, zamjenik
  3. Muris Memiš, zapisničar;

Prema evedinciji od 29 zastupnika sjednici je prisustvovalo 21, čime se utvrdilo da postoji kvorum za održavanje Skupštine.

Prisutnima su se obratili Predsjednik IO-a Medžlisa IZ-e Donji Vakuf gdin. Zudi Osmani i glavni imam Medžlisa IZ-e Donji Vakuf Amir ef. Čavak.

Nakon obraćanja Glavnog imama, zastupnici su pristupili glasanju za članove Izvršnog dobora Medžlisa Islamske zajednice Donji Vakuf.

Na konstituirajućoj sjednici izabrani su članovi Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Donji Vakuf koje u skladu sa propisanim procedurom treba verifikovati Glavna izborna komisija.

Članovi skupštine na poklon su dobili kalendar Medžlisa Islamske zajednice Donji Vakuf za 2023. godinu, a nakon skupštine priređeno je druženje uz kahvu, kolač i ručak za prisutne.

U nedjelju, 18. decembra 2022. godine, u svim izbornim okruzima bit će održani izbori za članove Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.