Posjeta imama učenicima osnovih i srednjih škola u Donjem Vakufu

U mjesecu rođenja poslanika Muhammeda s.a.w.s. imami Medžlisa islamske zajednice Donji Vakuf su posjetili učenike osnovnih i srednjih škola u našem gradu.

Imami su imali priliku prezentovati rad u mektebima uz video prezentaciju pripremljenu za ovu priliku. Nakon prezentovanja rada u džematu i mektebima imami su razgovarali sa vjeroučiteljima, nastavnicima i učenicima o njihovim aktivnostima i mogućim zajedničkim aktivnostima.

Posjećene su sve škole na području Općine Donji Vakuf.

Učenicima Srednje mješovite škole Donji Vakuf prezentovan je rad Mreže mladih Medžlisa od strane koordinatora Murisa Memiša, glavnog imama Amir ef. Čavaka i profesorice Merjem Sefer. Mladima je ponuđena prilika da pristupe Mreži mladih Medžlisa IZ Donji Vakuf i da učestvuju u projektima koji Mreža mladih organizuje.

Ovo je prvi put da su imami imali priliku da posjete učenike na časovima vjeronauke, te smatramo da je ovakav vid saradnje imama i vjeroučitelja neophodan da bismo zajedno ponudili učenicima i našoj omladini kvalitetne sadržaje koji će ispuniti njihovo slobodno vrijeme i svakako uticati na njihov razvoj.