Ramazanska akcija ” Tvoje je samo ono što daš!”

Ramazan je mjesec Allahove milosti koju vjernici osjete u svojim životima, na sebi, svojim tijelima, svome zdravlju, svojoj porodici i svome imetku.

Poslanik Islama, Muhammed s.a.w.s. bio je milostiv, darežljiv, samilostan, a te njegove osobine bivale bi pojačane u mjesecu posta.

Prenosi Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Nema dana u kojem osvanu robovi, a da dva meleka ne siđu i jedan ne kaže: „Allahu, daj darežljivcu ostatak imetka!“ I drugi kaže: „Allahu, daj škrtici propast!“ (Buharija i Muslim)

Prenosi Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Rekao je Allah, azze ve dželle: „Udijeli čovječe, udijeliću ti!“ (Buharija i Muslim)

Prilika je da zajedničkom solidarnosti sa siromašnim, i svojevrsnom zahvalnosti na blagodatima ovog svijeta, iskoristimo ovu priliku u mjesecu ramazanu da dodatno ojačamo veze sa svojim Gospodarom, ali i naše međusobne odnose.

Medžlis IZ Donji Vakuf, kao i prošle godine organizuje akciju podjele paketa osnovnih trajnih životnih namirnica za naše džematlije – sugrađane.

Imami Medžlisa IZ Donji Vakuf, žele prvi da svojim primjerom pokažu slijeđenje Poslanika Muhammeda s.a.w.s. te ispred sebe i svojih porodica učestvuju ovoj humanitarnoj akciji.

Molimo Allaha dž.š. da nam primi naše ibadete i druga doba djela! AMIN!