Tvoje je samo ono što iskreno daš!

Tvoje je samo ono što daš. Iskreno od srca.

Božiji Poslanik a.s. je bio upitan od svojih ashaba , ko je Allahu dž.š najdraži? Alejhisselam je odgovorio : Allahu su najdraži oni koji najviše koriste drugim ljudima.

Danas, na dan kada nastupa najdraži nam gost mubarek mjesec ramazan iskoristili smo priliku da posjetimo četiri porodice koje trenutno trebaju pomoć svih nas. Udruženo, Džemat Hadži-Jusufove džamije, aktiv žena Odjela za brak i porodicu, te Mreža mladih MIZ Donji Vakuf prikupila su novčana sredstva za pomoć u liječenju Rujanac Abasu, Huber Amaru i Žuljko Semri, te pomoć u kupovini kuće za 6 mališana porodice Kulaš.

„Musliman je muslimanu brat, ne čini mu nasilje, ne izdaje ga. Ko pomogne svome bratu muslimanu – Allah će njemu pomoći, ko otkloni nevolju od brata muslimana – Allah će otkloniti njegovu nevolju na Sudnjem dana, ko pokrije sramotu brata muslimana – Allah će pokriti njegovu sramotu na ovom i onom svijetu. Allah će pomagati svome robu sve dok on pomaže svome bratu muslimanu”. (Buharija i Muslim)

Činimo dovu Uzvišenom da u mjesecu ramazanu bolesnima da ozdravljenje, ugroženima – sigurnost, onima koji su u teškoći – olakšanje i da nam se svima smiluje. Amin.